Indgangen til Jakriborg. En helt lille by, der er bygget for ca.5 år siden.

Alle steder mellem husene er der små gangstier, hvor beboerne kan færdes helt uden biler og andre mortorkøretøjer.

Endnu en ny vinkel. Ingen steder i byen er 2 huse ens, og alle steder har man lavet vinkler, der indbyder til nye kig i andre vinkler.

Alle husene og gaderne med de toppede brosten er så pæne, at det er svært at se, at her også bor mennesker. Helt rart at se tegn på, at her også bor børn! (-;

Mere svensk kan det vel næppe gøres?

Blot én af de charmerende porte, som adskiller de enkelte afdelinger i Jakriborg. Helt sydlandsk i både form og farve, men altså svensk!

Torvet i Jakriborg

Endnu en af de mange hyggelige porte mellem 2 afdelinger.

Nok et hus under opbygning i Jakriborg

Husene bygges, så man kan ånde i dem! Alt indeni er af træ, og udenpå mursten. Byggeriet er meget eftertragtet!

Så er vi fremme ved Bo01, - en helt ny bydel, som er bygget indenfor det sidste 3-4 år. Spændende, varieret og helt anderledes, end Jakriborg.

Også her har man forsøgt at skabe så varieret et byggeri, som muligt, og lavet spændende adgangsveje til boligerne.

Det er også her, man finder Turning Torso; - den meget særprægede og ret smukke tingest, man kan bo i! (-;

Turning Torso er på een gang smuk og ejendommelig... men fra jo flere vinkler, vi fik kigget på den, jo mere imponrende blev den...

At byggeriet går stærkt i Malmø, ku' vores guide skrive under på! Som en af dem, der har stået for det omfattende byggeri, vidste han ellers utrolig meget, men denne kuppel anede han intet om... for den stod der ikke, da han forlod området 3 dage før! (-;

Torsoen set lidt tættere på. Der er stadig en del arbejde, som skal udføres, og håndværkerne var i fuld sving!

Annestad. En by, som bogstaveligt talt bliver bygget op fra grunden og med en fart, som kan gøre én helt rundtosset. Husene bygges af elementer, står færdige i løbet af ingen tid; - klare til indflytning!

Byggeriet er meget effektivt, og giver hurtigt nye boliger... men charmen ved byggeriet måtte vi lede lidt efter...

Den idylliske bondegård i baggrunden var det eneste hus i miles omkreds, som ikke hører til Annestad.

Der er nu noget imponernede over at se en byggeplads i den dimension!

Lørdag morgen på Kirketorvet i Karlskrona. Frelsens Hær spiller og synger, mens stadeholdere er ved at stille staderne op til lørdagens handel.

Et kig ind i en meget gammel gård, hvor en oprindelig bygning fra det gamle Karslkrona er blevet indrettet til bibliotek og kunstmuseum.

Et kig ud over vandet ved Karskrona.

Et MEGET svensk rødt hus! Men altså et kunstværk, som er lavet så stærkt rødt som en karrikatur på den hyggelige røde svenske farveidyl. Placeret på det yderste af en skrænt, - med ABBA ud af højttalerne som en eftertænksom hilsen til måden at tage imod fremmede på!

På vej ind i en sælsom lille bydel, som med sine små og hyggelige huse fortæller hsitorien om hvordan man boede i det gamle Karlskrona, da byen blev skabt og voksede til. Her boede især de mange kvinder, som arbejdede på skibsværftet.

Endnu et kig ind i den særprægede bydel med de små huse!

Hver en millimeter bliver brugt! Og med en meget høj stenmur på den anden side af gaden, har man heller ikke andre muligheder, end at være kreativ! Stemmuren blev bygget for at holde folk både inde og ude fra værftet!

Gråspurevene var mere end hurtige, da vi var færdige med at spise. Ja, faktisk sad de klar på armlæn, rækværker og hvor, de ellers kunne komme til at sidde, mens vi spiste vores frokost ved Marinemuseet i Karlskrona!

Karlskrona fra søsiden i aftesol.

Skærgården i aftensol

Skærgården er ved at skumre...

Septembersolens sidste spil i vandet før mørket satte ind. En meget, meget smuk tur med høj himmel, sol og havblik er ved at være slut!

Sverige er smuk set både fra land- og søsiden.

Ikke mindst Sydsverige på en smuk sensommerdag her i september, hvor vejret viste sig fra sin allerbedste side, og tog pænt imod os; - en flok nysgerrige danske beboerdemokater på studietur!

Turen gik til Malmø for at se nybyggeriet Bo01, Annestad og Turning Torso, samt til Karlskrona for at se både nybyggeri, naturen og den gamle, og meget spændende by. Endelig sejlede vi en lang tur langs skærgården, og turen var på alle måder god og udbytterig for os alle. 

Jakriborg 🤩     Annestad 🙂     Karlskrona  😀    Turning Torso                                                           

Klik på billederne og lad dem flyde afsted...

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 00:07

Hej Astrid

Tak for ordene om mit cybersted - og du har da helt ret! Jeg havde knagme fået slettet et vers ved redigeringen NU er det ok! KH Anette

...
28.01 | 18:55

Hej Anette
Fandt til min glæde det meste af digtet "Aftenbøn" her på siden.
Hyggeligt sted du har i cyberspace.
mvh.
Astrid
123hjemmeside.dk/astridsverden/

...
11.10 | 14:20

Jo, det gør det måske, Peter. Det er mange år siden, jeg flyttede derfra, men send mig en mail - Kontakt (ude til venstre med lidt info. Hilsner Anette

...
09.10 | 18:18

Sjovt nok har jeg tilbragt en masse tid ude på mosen i min skoleferie.
Min familie kommer fra verup mose. Jeg ved ikke om Poul Hansen siger dig noget.

...
Du kan lide denne side