Mit nan er Alberto Ojeda Olvera, jeg er 35 år gammel og jeg kommer fra Mexico. Altså fra Nordamerika, og ikke Mellemamerika, hvor mange europæere tror, Mexico ligger! I Mexico læste jeg til journalist på universitetet, men fik ikke gjort uddannelsen færdig. Her i Danmark arbejder jeg nu på Handicapcentret som fysioterapeutassistent. Jeg går her på danskkurset, fordi jeg ønsker at uddanne mig mere i det danske sprog, som er så svært at forstå!

Jeg hedder Albarita, jeg kommer fra Uzbekistan-Tashkent, og jeg har boet i Danmark siden 1993. Jeg har en uddannelse som økonom indenfor flyselskaber, men arbejder nu som social- og sundhedshjælper. Jeg går på danskkurset her på VUC, fordi jeg vil kunne bruge min uddannelse i Danmark i fremtiden.

Mit navn er Dina El Zarkani, jeg er 29 år, og jeg er halvt dansk (mor) og halvt ægyptisk. Jeg har en Handelsuddannelse med mig fra Ægypten. Jeg arbejder nu som supervisor på Scandic Hotel ved Sydhavn Plads. (Jeg checker værelserne, laver minibar og lægger frugt på værelserne). Jeg går på danskkurset på VUC for at lære at skrive dansk, for jeg vil gerne fortsætte videre med 9-10.klasse, så jeg kan blive uddannet til pædagog.

Jeg hedder Gulbakram Zgambardi, jeg er 32 år, og jeg kommer fra Kina. I Kina studerede jeg medicin i 6 år, og derefter arbejdede jeg som læge på en gynækologisk afdeling i 6 år. Jeg har boet i Danmark i 2 år nu, og jeg går på danskkurset på VUC for at lære det danske sprog så godt, at jeg kan komme til at bruge min uddanelse som gynækolog på et dansk hospital.

Jeg hedder Naima Hannuon, og jeg kommer fra Marokko. Jeg er 41 år, og jeg har 2 børn. En pige på 19 år og en dreng på 9 år. Jeg går til danskunderivsning om aftenen. Mit arbejde er at gøre rent, og jeg vil gerne blive til noget. Jeg går på danskkurset på VUC fordi jeg gerne vil blive så god til det danske sprog, at jeg kan læse og skrive det, som jeg har lyst til!

Jeg hedder Najat Al Dirani, jeg er 31 år, og jeg kommer fra Marokko. I Marokko gik jeg i gymnaiset, men tog kun de 2 første år. Jeg arbejder nu i ISS, og jeg går på holdet for at blive meget bedre til dansk, så jeg kan komme i gang med en uddannelse.

Mit navn er Kumari, jeg kommer fra Sri Lanka, og jeg er 32 år. I mit hjemland gik jeg 10 år i skole, og jeg har en uddannelse med musik. (Western Isten). Mit musikinstrument er violinen. Nu arbejder jeg som social- og sundhedshjælper, og vil meget gerne videre-uddannes til social- og sundhedsassistent, fordi jeg er meget glad for mit arbejde med at hjælpe ældre mennesker.

Jeg hedder Ying, jeg er 54 år, og jeg kommer fra Hong Kong. Jeg har boet i Danmark i 30 år. Min skolegang i Hong Kong gik kun til 4.klasse med. Jeg arbeder med rengøring i ISS, og jeg går på danskkurset på VUC, fordi jeg gerne vil lære mere af det danske sprog.

Jeg hedder Nasro, jeg kommer fra Somalia, og jeg er 20 år gammel. Jeg er uddannet som sygehjælper i Somalia. Jeg har boet i Danmark i 2 år nu, og jeg er startet her på dansk kurset på VUC, fordi jeg gerne vil tage 9.klasse, så jeg kan læse videre til social-og sundhedsassistent.

Jeg hedder Mieu, og jeg kommer fra Cambodia. Jeg er 43 år gammel, og jeg har boet i Danmark i 12 år. Jeg går her på danskkurset på VUC, fordi jeg gerne vil dygtiggøre mit danske sprog, så jeg kan tage en uddannelse i fremtiden.

Holdet er i gang med at skrive teksterne til siden her!

Albarita

Albarita

Alberto

Gulbakram, Anette og Dina

Naima og Najat

Kumari

Najat

Anette

Dina, Naim, Najat, Ahmed og Ying

Gulbakram

Damerækken igen!

Najat

Ahmed, Najats herlige knægt på 6 år, som havde fået lov at komme med til undervisning, og som er mester for de billeder, hvor jeg selv er med!

Alberto og Albarita

Ying

Nasro

Ying, Ahmed og Kumari

Mieu

Gulbakram og Naima

Naima, Najat, Ying, Kumari og Alberto

Alberto, Naima, Gulbakram og Ying!

Naima

Nasro

Alberto og Albarita

Dina

Nasro

Flittige Ying!

Alberto, Naima, Gulbakram og Ying

Mieu

Energiske Alberto!

Kumari og Alberto

Lærer af lyst!Jeg er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, men arbejder nu med FVU- undervisning af voksne

FVU er et tilbud til voksne kursister, som ikke fik de grundlæggende sproglige elementer på plads i skoletiden. Dvs bærende dele, som grammatik, læsning og skrivning.

Nogle kursister er ordblinde, - andre har andre faglige
ting, der ikke helt er på plads, men hver især har alle både faglige svagheder og styrker med sig, og min undervisning tager derfor i høj grad udgangspunkt i hver enkelt kursists medbragte "skolebagage."

For tiden er det især tosprogede kursister, der går på kurset, så der indgår skolebagage fra mange forskellige lande i den daglige undervisning. En udfordring for både kursister og lærer at få det hele til at hænge godt sammen...

Jeg glæder mig til hvert eneste sekund af undervisningen!🙂
 
Kursisterne er topmotiverede, og jeg ved, at de forventer af mig, at jeg er lige så opsat på at omsætte deres motivation til udbytterig læring.

For mig er det en meget stor glæde at få lov at være en aktiv del af deres læringsprocesser.

Et par dejlige aftener i april 05 tog jeg nogle billeder af holdet, og hver enkelt kursist har fortalt lidt om sig selv, så du kan få fornemmelsen af, hvem de er, og hvorfor de hver især har valgt bruge en masse aftener efter arbejdstid for at blive bedre til at bruge det danske sprog.

(Kurset har siden okt. 06 ligget i Vognmagergade 8)

🙂 God fornøjelse!

Klik på billederne..                                        
  Forsiden

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 00:07

Hej Astrid

Tak for ordene om mit cybersted - og du har da helt ret! Jeg havde knagme fået slettet et vers ved redigeringen NU er det ok! KH Anette

...
28.01 | 18:55

Hej Anette
Fandt til min glæde det meste af digtet "Aftenbøn" her på siden.
Hyggeligt sted du har i cyberspace.
mvh.
Astrid
123hjemmeside.dk/astridsverden/

...
11.10 | 14:20

Jo, det gør det måske, Peter. Det er mange år siden, jeg flyttede derfra, men send mig en mail - Kontakt (ude til venstre med lidt info. Hilsner Anette

...
09.10 | 18:18

Sjovt nok har jeg tilbragt en masse tid ude på mosen i min skoleferie.
Min familie kommer fra verup mose. Jeg ved ikke om Poul Hansen siger dig noget.

...
Du kan lide denne side