Min barndoms verden

Sommer 1966; - det endte med en Lilly-model, den eneste gang i mit liv, jeg har været brud! Laila er brudgom, og Britta er den mørkhårede brudepige. Faktisk var Michael også min lille brudesvend i følget, men han ses desværre ikke på billedet!

På vej til min første skoledag, 1966. Jeg er en hærdet elev allerede, for Laila og Britta har fortalt mig ALT, hvad man har brug for at vide den første dag! Kan stadig huske dagen, skoene (SUK) og tasken...

Så er fælden smækket, og jeg er nu én ud af 28; - faktisk var vi 32 børn, men 4 var syge den dag, billedet blev taget. Jeg gik på Niløse Skole, og havde min mors gamle lærer, Emmy Jørgensen.

Nærbillede fra klassebilledet af en kommende folkeskolelærer....

En lille frøken med fingeren på rette sted, sådan som alle børn blev anbragt på portrættet!

Så er Drømmeren rykket op i 3.klasse på Odden Skole, og verden venter...

6.klasse....

Rød Front! Med Odsherreds Efterskole på tur til København marts 75, og selvfølgelig skulle vi lige se lidt seje ud, når vi nu var landet på Christiansborg! F.v. Stig, Michael, Lennart, jeg selv, Søren og Bonnie.

Her er jeg 15 år gammel, og stadig elev i 9.kl. på Odsherreds Efterskole, maj 75(-;

Mine forældre, Ingrid og Einer, i 1955; - 4 år før jeg blev født.

Mormor Ragnhild... et særligt holdepunkt for alle os børnebørn dengang... En fysisk lille kvinde på 1,55 eller deromkring, som alligevel fyldte meget(-;

Min mor og far, Ingrid og Einer Kruse, blev gift i sommeren 1958. De boede først i et lille hus på Verup Mose, og senere med os børn i et lille bindingsværkshus i Niløse ved Dianalund.

Niløse Nettet 🙂

Jeg er ikke sikker på, at min erindring helt slår til, når jeg husker barndommens land kun som Lykkeland....

Det kunne være barsk at bo i vores lille stråtækte hus. Især om vinteren, hvor huset var svært at varme op, fordi der kun var en kamin i stuen til at opvarme hele huset, og isblomsterne blomstrede!

Et syn, der kunne få en til at fryse, allerede mens man stadig lå under dynen!

Der var heller ikke indlagt toilet, ligesom min mor hentede vand ved pumpen ude på gårdspladsen både sommer og vinter. 

Det var nu mest de voksne, der bekymrede sig;- børn har det jo med at indrette sig på forholdene! Det er alle de glade øjeblikke, der fylder mest i min erindring.


I 1967 flyttede vi på Sjællands Odde til et helt nybygget parcelhus, hvor der til gengæld var hele molevitten.

Både træk og slip og lad være... Og masser af børn i alle aldre!

Vores vej blev kaldt Rabarberkvarteret, og vi lå ofte i "krig" med børnene fra de gamle veje. Det var vistnok lidt finere at bo på Jessensvej end på Dahlerupvej... eller måske var det bare fordi alle os på Dahlerupvej var tilflyttere...😀

Også min tid på Odden tænker jeg mest tilbage på med glæde og masser af gode erindringer. Især livet på havnen i de tidlige teenage-år var dejlige!

Min skolegang afsluttede jeg med 9.kl på Odsherreds Efterskole i 1975, - og så var jeg klar til at mærke verden for alvor!

Klik på billederne

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.02 | 00:07

Hej Astrid

Tak for ordene om mit cybersted - og du har da helt ret! Jeg havde knagme fået slettet et vers ved redigeringen NU er det ok! KH Anette

...
28.01 | 18:55

Hej Anette
Fandt til min glæde det meste af digtet "Aftenbøn" her på siden.
Hyggeligt sted du har i cyberspace.
mvh.
Astrid
123hjemmeside.dk/astridsverden/

...
11.10 | 14:20

Jo, det gør det måske, Peter. Det er mange år siden, jeg flyttede derfra, men send mig en mail - Kontakt (ude til venstre med lidt info. Hilsner Anette

...
09.10 | 18:18

Sjovt nok har jeg tilbragt en masse tid ude på mosen i min skoleferie.
Min familie kommer fra verup mose. Jeg ved ikke om Poul Hansen siger dig noget.

...
Du kan lide denne side